Keukenkraan

Heeft u een lekkende kraan dan is het vaak het kraanleertje wat kapot is door verkalking of slijtage. Deze kan het water uit de leiding niet meer tegenhouden. Gelukkig kunt u dit eenvoudig zelf oplossen op de volgende manier:

Stap 1: Sluit de watertoevoer af: Draai de hoofdkraan van de waterleiding dicht. Zet alle hoger gelegen kranen open en wacht tot er geen water meer uit de leidingen stroomt.

Stap 2: Draai de kraanknop los: Trek de knop van de kraan af. Bij sommige kranen moet u hiervoor het schroefje losdraaien dat onder het gekleurde dopje zit.

Stap 3: Controleer het kraanleertje in het kraanhuis: Draai de sierhuls los. Plaats een doek in de bek van de tang om de sierhuls niet onnodig te beschadigen. Schroef het binnenwerk uit de kraan. Controleer of het leertje in het kraanhuis nog intact is.

Stap 4: Verwijder het kraanleertje: Draai het moertje of schroefje los waarmee het kraanleertje vastzit. Verwijder het leertje.

Stap 5: Verwijder de kalkaanslag: Verwijder kalkaanslag op de kraanonderdelen met een ontkalkingsmiddel. Is alles schoon, monteer dan een nieuw leertje in de juiste maat.

Stap 6: Breng een nieuwe pakking aan: Breng een nieuwe pakking aan in het kraanhuis. De pakking wordt ook wel een rubberring of dichtingsring genoemd. Draai het binnenwerk van de kraan helemaal open. Schroef het binnenwerk terug in het kraanhuis. Schroef de sierhuls vast. Druk of schroef de knop weer op de kraan.

Stap 7: Draai de hoofdkraan weer open: Sluit alle geopende kranen en draai de hoofdkraan van de waterleiding weer open. Controleer of het water goed doorstroomt en of uw kraan echt niet meer lekt.

Is er een onderdeel van uw kraan los? Dan dient u dit zelf vast te zetten. Is er een onderdeel van uw kraan kapot? Dien dan een reparatieverzoek in.

Ook als u er niet uitkomt, kunt u bij ons een reparatieverzoek indienen.

LET OP: Mocht de reparatie voor rekening huurder zijn dan zullen de kosten aan u worden doorbelast, inclusief eventuele administratiekosten.